VIP Coaching + Gratis VerkoopScan

VIP Coaching – Verkopen in Concurrentiële markten: (ook voor Teams) 

doe eerst de gratis online Verkoopscan (in het Nederlands, 8 vragen, 1 min 30 sec gemiddeld) : klik op afbeelding

Doe gratis de VerkoopScan en bij de resultaten krijg je een link naar meer uitleg bij de vragen.

Doe gratis de VerkoopScan en bij de resultaten krijg je een link naar meer uitleg bij de vragen.

Voor wie? Je verkoopt in een markt gekenmerkt door vele of enkele gelijkaardige leveranciers met volgende kenmerken: 

  • probleem- en pijnvragen werken niet meer bij jou. Je krijgt de klant niet in urgentiemode. Prospecteren wordt een strijd.
  • Als ik mij probeer te differentiëren of te onderscheiden van de concurrentie dan lijkt dit niet over te komen of de klant begrijpt/hoort het niet.
  • de regels van het spel zijn veranderd. Klanten weten vaak al wat ze willen. Dat maakt het moeilijker bij acquisitie als je prospecten hun aankoopbeslissingen wilt beïnvloeden.

GEVOLGEN

  • klanten spelen dan het procurementspel waar je wordt vergeleken met de vele leveranciers. In dat spel wilt de klant jou volgzaam maken.
  • de klant geeft niet voldoende informatie en werkt niet mee. Deals zitten in een impasse omdat de klant geen beslissing neemt. Of de klant kiest voor de status-quo, d.w.z. niet veranderen of bij de huidige leverancier blijven.
  • of je krijgt de klant niet meer te pakken of moet tot 10x terugbellen vooraleer de klant een beslissing neemt

In dergelijke markten kan het zijn dat je 20-30 contacten nodig hebt om één klant te maken. Dit is niet alleen tijdrovend, het kost je ook lange termijn marktaandeel omdat je vaak maar één kans krijgt. Bovendien ga je twijfelen aan jezelf of verkopen wel iets voor jou is. De waarde voor de klant is niet groot genoeg? of Het is niet dringend genoeg?  of Speelt er iets anders?  Wat houdt de klant tegen om af te sluiten? En toch: omdat de klant bekend is met jouw producten of dienstverlening heb je steeds een kans, zelfs al heb je 10-tallen concurrenten: jouw plaats op de markt kan verzilverd worden omdat klanten switchen tussen leveranciers. In dit traject  leer je met behulp van je eigen ervaring hoe je dit kunt aanpakken.

In deze VIP-coaching leer je overdraagbare skills…

  • waardoor je weer zin hebt om te verkopen omdat je met meer zelfvertrouwen en assertiviteit die interactie met de klant wilt aangaan.
  • waarmee de klant voor jou kiest omdat hij dit zelf wilt. Zo moet je niet meer jagen op je klant. De klant loopt dan niet continu weg.
  • die jou snel de indicaties gaan geven of je deze klant kunt closen
  • die objecties of weerstand op een ander niveau wegtillen door je de differentiëren vanuit de UBP (Unique Buying Proposition) die voor elke klant anders is.

Deze verkoopmethode zul je nergens anders vinden in de bestaande salesliteratuur. Voor veel topverkopers en topadviseurs zijn deze verkooptechnieken een goed bewaard geheim.

Praktisch

Sinds 1999 ben ik continu op zoek gegaan naar betere manieren om mijn eigen diensten te verkopen. Zo heb ik doeltreffende systemen ontworpen voor koude acquisitie – prospectie op een natuurlijke manier.  Je leert jezelf  onderscheiden op een niet -geforceerde manier in concurrentiële markten met vele leveranciers. Met gesprekstechnieken gebaseerd op de Differentiation Selling®-methode leer je hoe je een dialoog met de prospect kunt openen, interesse kunt wekken en de link kunt leggen met jouw product, oplossing of dienst. Deze aanpak kun je nergens anders terugvinden en is nog steeds een niet gekopieerd salesmodel.