Resultaten
 
 
René Knecht behaalde in 1990 een Master als handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel en kwam al snel in de verkoop terecht. In 1999 maakt hij de overstap naar HR consultancy in onder andere recruitment en training. Uit deze switch ontstond in 2005 zijn bedrijf ‘ICT-Connecting’: een gespecialiseerd direct search bureau voor ICT en salesfuncties. In 2009 ontwikkelt René het Differentiation Selling leerconcept. Dit concept kwam tot stand op basis van best practices in sales, onderhandelen, change management, conflictmanagement en interviews met meer dan 1500 sales en account managers sinds 1999.
 

Vandaag de dag werkt Rene vooral voor innovatieve bedrijven, scale-ups  en startups. Zijn mening luidt dat er geen enkele salesmethodologie beschikbaar is die op een effectieve manier omgaat met de grootste concurrent van verkopers in nieuwe markten. De status quo of ‘het niet-veranderen’. Op basis van inzichten in veranderingsmanagement, conflictmanagement en de werking van intuïtie kunnen veel verkopers of bedrijfseigenaars toch marktaandeel winnen. Zowel in concurrentiële markten, als in nieuwe markten.

De inzichten uit Differentiation Selling zijn zeer bruikbaar voor productlanceringen, verkopen van innovaties, expertise, technologie en wetenschappelijke toepassingen. De workshops en trainingen zijn zodanig opgebouwd dat u deze inzichten zelf kunt ervaren en direct meeneemt naar de dagelijkse praktijk.

Daarom train ik en mentor verkopers, sales managers met 0 tot 40 jaar ervaring met  reële doorbraken in het afsluiten van deals en waarbij klanten sneller en diepgaander een aankoopbeslissing nemen. (closing rates stijgen met 300% en meer)
 
• Ontwerper van het Sales Training Programma: ‘Verkopen zonder over je product te praten’ – ‘Vendre sans parler de son produit’.
• Financiële en Expert Adviseurs +  Dienstensector (HR, Facility, IT, Engineering, Advertising, …)
• Research Solution Sales – Selling Scientific Solutions – Oplossingen voor het verkopen van innovaties.

Deze verkoopmethode zul je nergens anders vinden in de bestaande salesliteratuur. Voor veel topverkopers en topadviseurs zijn deze verkooptechnieken een goed bewaard geheim.

“Ik heb de indruk dat ik meer doorvraag aan de mensen waarom ze soms bang zijn om iets te veranderen en dat ik daardoor nog vlugger een groen licht krijg om door te gaan. Het is alsof je hierdoor een nog gevoeligere snaar raakt en ze dat met dank aanvaarden. Raar … Ik vond je uiteenzetting in elk geval verruimend! Waarvoor dank … Je gaat van mij een nog betere adviseur maken ( je weet ik hou niet zo van het woord verkoper) “- Saskia De Schampheleire

transformatie assepoester

 

 

 

 

 

Mentor & Coach
– Start it @KBC (www.startit.be)
– Student Entrepreneurship at Universiteit Gent : Durf Ondernemen = het UGent expertisecentrum voor student-ondernemerschap.

Programma’s

Verkopen van Innovaties

Opleiding voor Sales Management

Verkopen in concurrentiële markten
Verkopen zonder over je product te praten: informatie op aanvraag. Dit programma kwam tot stand i.s.m een klant.
Verkopen van expertise, advies en diensten
Verkopen aan grote accounts

VIP – Coaching: Verkopen in competitieve markten en Verkopen van expertise en specialistische kennis

Advies: commercieel business plan, competitieve differentiatie, hoe kunnen we ons in 1 zin en 1 vraag  (heel korte pitch) onderscheiden,  presentatievaardigheden voor workshops en congressen, cold calling scenario’s.