Opleiding Sales Management
inhouse opleiding voor leidinggevende salesmanagers.
De nadruk ligt op
– Strategie omzetten naar ‘ontwikkelen en managen’ van je team
==> bijv. hoe een bedrijf zich positioneert of actief is in een bepaalde markt: hoe zet je dat om naar type personeel en managementstijlen?
 
– Hoe kan ik snel de competenties inschatten van mijn verkoper/medewerker ? Wat betekent dat naar management en coaching?
Aan welke teamleden moet ik aandacht besteden?  Hoe moet ik het potentieel inschatten zonder HR specialist te zijn? Hoe kan ik mijn verkopers of mensen houden?
Resultaat: Sterkte /zwakte analyse van team met direct een aantal actiepunten die je in de praktijk kunt brengen? (pragmatisch en toepasbaar)
 
– Hoe voer ik een feedback- en een coaching-gesprek? bespreken van performantie, evaluatiegesprekken, ontwikkelingsgesprekken?  (praktisch en toepasbaar )
– Hoe gebruiken we team meetings om het team naar een hoger niveau te brengen?
Resultaat: hoe kan je vergaderingen organiseren zodat er stappen vooruit worden  gezet.
– aspecten van delegeren en controleren
– aspecten van team enthousiasmeren en een gemeenschappelijke visie creëren (gebruik van wetenschappelijke onderzochte modellen die deze kennis/skills kunnen overdragen) 
 
– timemanagement
 micromanagement is een belangrijke topic tegenwoordig … en hangt samen met het vorige : als medewerkers beter gemanaged/ontwikkeld worden zullen er ook minder urgencies zijn ...
Als  bovenstaande topics vloeien in elkaar over en vormen een breed kader. Je kunt  gebruik maken van een paar eenvoudige modellen die je ook kunt integreren in je salesplan/verkoopsplan of businessplan.