Opleiding Account management – koude acquisitie
Opleiding  van 6 sessies van 3 uur  met telkens 1 week – max 2 weken tussenpauze: we beginnen van de basis.
 
Wat kan je verwachten?
Ik citeer de referenties en dan de  leerpunten van de vorige deelnemers 
– Trainer heeft een unieke, doch interessante manier van lesgeven. De cursus leert je de skills om a.d.h.v. Differentiation Selling het verschil te maken als verkoper. Thx Rene
De cursus accountmanagement vond ik heel interessant. Het is zeer veelzijdig voor zowel diegene die al werken als accountmanager alsook voor sollicitanten. Je krijgt veel info , handige tools en het heeft mij vooral zelfzekerder gemaakt. Een aanrader voor diegene die net dat stapje verder willen zetten. (Marijke de Moor)
 
 
 

Wouter Brees
Zeer leerrijke opleiding waarvan je zeker punten kan toepassen in de realiteit. Ik heb alvast enkele zaken kunnen toepassen en de resultaten zijn enorm positief meegevallen. Ikzelf volg nog steeds de tips & tricks van René om zo mezelf nog steeds te verbeteren. (Wouter Brees)


De lessen zijn niet enkel op B-to-B vlak interessant maar ook in het dagdagelijkse leven. Interactie kan overal gecrëerd worden en hier leer je hoe. (Iosune Van Camp)

 

———————-
– Rene Knecht heeft mijn prestaties op het werk met 40% verbeterd (Pieter Schulte)
– Deze cursus heeft me doen beseffen dat verkoop veranderd is en dat klanten van tegenwoordig niet meer met traditionele verkopers handelen maar met specialisten. (Nico Huysmans)
– Zeer aangename sfeer en alles wat je leert is meteen toepasbaar. (Gregory Gaethofs)
– Ik heb opslag gehad …
– Bij deze opleiding leer je samenwerkend verkopen i.p.v. aggressief verkopen.
– Ik heb zelf veel geleerd uit deze cursus dat verder gaat dan het verkopen. Je kunt het constant gebruiken, zelfs thuis. (Herman Harms)
– Als je graag op korte termijn een cursus volgt kan ik je dit aanbevelen. Deze cursus laat je spelenderwijs door oefeningen zien hoe je te werk moet gaan. Geen /weinig saaie theorie. (Mike Waterschoot)
– De leerpunten heb ik in mijn nieuwe job al kunnen toepassen. Voorbeeld tijdens sollicitatie: de balans omdraaien:ik kreeg een heel verhaal te horen en kon hierop inspelen en ik heb deze job nu.
– Dit is een zeer interessante opleiding, die je goed kan begeleiden en helpt je dromen verwezenlijken.
– Met veel overtuiging want ik heb hier echt wel wat bijgeleerd en heb resultaat van de opleiding.
– Zeer interessante cursus die je leert inzicht krijgen in het verkoopproces. Verkopen is invloed uitoefenen, overtuigen maar wel vertrekkende vanuit de klant. (Caroline Govaerts)
– Het was een leerrijke ervaring. De methodes die ik geleerd heb in de les heb ik deels al toegepast in de praktijk waarmee positieve resultaten uit voortgekomen zijn,bijv. 5 afspraken op 7 telefoontjes. Hoe meer ik het toepas, hoe beter. (Kenzo De Lauw)
– Beter leren luisteren naar behoeften van de  klant en daarop inspelen met de juiste vragen. Daardoor kan ik het gesprek sturen. Leren een gesprek voorbereiden, luisteren en vragen stellen. Je denkt heel anders. Je kijkt anders naar het verkoopproces. (Mario Debonnez)
– In de cursus Accountmanagement leer je te overtuigen en je te differentiëren van andere verkopers. Een cursus die een persoonlijke focus legt op jouw ambities. (Prince Vandorpe)
– Je krijgt meer inzicht in hoe je kan verkopen of sponsoring zoeken. Ik kan jullie deze cursus van harte aanbevelen. (Marco Verbeeck)
– Een praktijkgerichte verkoopcursus die je laat stilstaan bij de dagdagelijkse verkoopprocessen waar je anders niet de volledige aandacht zou aan geven maar die wel een groot resultaat opleveren.
– Ik heb veel uit deze cursus bijgeleerd (Charles Vandorpe)
– Met deze opleiding kan je toekomst er helemaal anders uitzien.
– Als je je verkooptechnieken wilt bijschaven is deze opleiding ideaal! (Jan De Block)
– Toffe lessen waar je veel van opsteekt met een sympathieke lesgever (Stijn Vanheirstraeten)
Door deze opleiding heb ik een uitgebreider zicht gekregen wat account management eigenlijk inhoudt. Je leert niet enkel veel nieuwe dingen bij en dit ook op praktisch gebied door de ervaringen die gedeeld worden. Het heeft een grote impact op je dagelijks leven omdat je het geleerde dan ook effectief toepast op je werk , en je ontvangt altijd een schitterend resultaat. Ik raad deze opleiding zeker aan. (Pham Kim Hoang)
– Zeer interessante opleiding om te leren hoe je met klanten kunt omgaan om tot een deal te komen. Veel nuttige tips uit de praktijk.
 
 ————————————————————————————————————————
 
Leerpunten die deelnemers direct in de praktijk hebben gebracht. (letterlijk geciteerd)
 
– argumenten klant gebruiken: zeer succesvol, de klant is makkelijk overtuigd
– balans tussen assertief en coöperatief gedrag behouden/ weten wanneer welke soort gedrag je moet toepassen
– tijdens sollicitatie: de balans omdraaien (ik heb nu de job!)
– verleden bevragen
– de klant/prospect naar een comfortzone brengen
– Veel meer vragen stellen en luisteren. Vroeger begon ik te snel met mijn verkoopppraatje. Het resultaat is dat ik veel meer info krijg en daar kan op inspelen.
– de verschillende manieren dat je kan gebruiken om een opening te creëren
– assertiever zijn
– closing gebeurt in het begin en het midden , niet op het eind.
– Mailings worden tegenwoordig meer beantwoord door meer focus op de klant te leggen 
– Ik heb 40% meer verkoopresultaat
– door het verleden en de status quo te bevragen creëer je focus op de klant + je krijgt een coöperatieve sfeer. Klanten staan meer open voor de oplossing die je aanbiedt+ klanten overtuigen zichzelf.
– Wie vragen stelt die leidt
– steeds de status quo in vraag stellen
– ‘golden silence’
– Hoe meer procesgerichte vragen je stelt, hoe meer je te horen krijgt op wat de klant zich baseert en waar hij op let bij aankopen van producten.
– Voorkennis: informatie inwinnen voor het verkoopgesprek. Afspreken bij ons op de firma of op kantoor maakt groot verschil. Hoe creëer je leiding in het verkoopproces hiermee?
– Mensen overtuigen doe je best met hun eigen argumenten en niet met die van jezelf.
Dit heb ik gedaan door vragen stellen en te luisteren om interactie te creëren. Zonder interactie geen verkoop.
– het verleden + de reden van de verandering bevragen
– de status quo bevragen, eerst teruggaan naar verleden
– hoog inschatten om voldoende te krijgen
– 100% focus op de klant, de klant laten komen
– ik heb geleerd om assertiever te zijn , om assertiever met de klant om te gaan: probeer ik iedere dag toe te passen. Klant is koning maar tot een bepaald nivezau
– omgaan met objecties en hoe ze weerleggen 
– een goede opening crëeren
– ik had een zeer moeilijke klant met zeer Rood gedrag: door mij 100% te focussen op de klant heb ik toch een oplossing gevonden en is hij klant geworden.
– het verleden bevragen om een verandering in de toekomst te bewerkstelligen.
– omgaan met prijsonderhandelingen
 
deze opleiding is 100% gefocust op de deelnemer 
  • Elke sessie wordt praktisch samengevat in leerpunten met foto’s van screens, posters
  • Tussendoor krijgen de deelnemers  audio’s en leesmateriaal (bevattelijk, niet te uitgebreid  ter ondersteuning)
  • Tegen de laatste sessie schrijft elk zijn eigen persoonlijk  Accountmanagementplan met scripts, vraagscenario’s, onderhandelingsmatrixen: van tactisch tot strategisch.  Met o.a. klantenbenaderingsstrategieëen die voor hun persoonlijk werken in hun markt met hun stijl, enz..
  • Ondertussen hebben de deelnemers alles kunnen testen en in de praktijk brengen.’Failure is not an option’. 
Interesse ook in dergelijk traject: mail me op rene.knecht@ict-connecting.com en ik houd je op de hoogte.