Groepscoaching voor Adviseurs, Experten, Consultants

Van ‘adviseur’ naar ‘verkopende adviseur’: wat houdt jou tegen?

  • Verkopen werkt tegen je en heeft je imago bij klanten geschaad.
  • Het contract is nog niet binnen en je zou al advies kunnen geven om te tonen waar je zou kunnen helpen. Alleen…het feit dat het contract nog niet is getekend houdt jou tegen om je klant verder te adviseren.
  • Verkopen staat het advies geven in de weg. Je wilt snel een situatie van gelijkwaardigheid en openheid met je klant creëren, anders kan je geen toegevoegde waarde leveren.
    Met de klassieke manier van verkopen is je relatie met de klant niet meer gelijkwaardig. Je verliest authoriteit/expertstatus.
Dit proces heb ik ook doorstaan: zo is o.a. Differentiation Selling® ontstaan.

Het kan dus ook anders: integreer jouw adviesproces in je verkoopproces 

  • Je kunt inderdaad je klant adviseren en toch ergens de controle over het aankoop-verkoopproces behouden.
  • Als adviseur gebruik je bewust of onbewust veranderingsmanagement-skills bij de klant (het kan niet anders, anders was je geen consultant/adviseur). Diezelfde skills kun je gebruiken om effectief te verkopen, zonder dat je het verkopen moet noemen. 
  • Deze skills gebruiken ook de topverkopers, ze zijn vaak a-typisch en zien er niet uit als verkoper. Ze zijn wel zeer effectief.
 
Supervisie: Leer verkopen zonder dat de klant het idee heeft dat je aan het verkopen bent
Dat kan je leren in een groepscoaching – supervisie van 1+1 dagen in Nederland of België.
Omdat we voldoende tijd voorzien in een beperkte groep (max. 6 personen) en waar cases worden gedeeld, zul je een transformatie in je verkoopsresultaten ervaren. Diezelfde skills zul je ook kunnen gebruiken in je adviesverlening, consultancy en het managen van de verwachtingen van je klant. 
Een volledige geïndividualiseerde (1op1) – aanpak kan ook.

Meer inlichtingen: stuur mail naar  rene.knecht@differentiationselling.com

Resultaten die je mag verwachten
– Nieuwe inzichten die je niet leert in het traditionele onderwijs, business scholen of de bestaande salesliteratuur.
Verkooppresentatietechnieken voor complexe of high-tech oplossingen die voorgesteld worden via workshops, beurzen, conferenties  en exhibition booths.
– Je leert hoe klanten vertrouwelijke informatie prijsgeven voordat het contract getekend wordt. Je creëert dus veel sneller die openheid waardoor het ‘contract tekenen’ meer als vanzelf gaat. Dit zijn de echte ‘closingskills’.
– Deze manier van verkopen, adviseren is echt/natuurlijk/energiegevend en goed voor je zelfvertrouwen en de relatie met de klant. Je kunt authentiek verkopen en zo kun je weer beter adviseren. Jouw expertise komt dan pas echt aan bod.