Resultaten – Diensten
Ik help dienstverleners, solution sellers en adviseurs die geconfronteerd worden met gecommoditiseerde markten met zich te differentiëren via het salesproces of de wijze waarop men verkoopt, zelfs al hebben ze +100-en concurrenten.
 
In deze markten gaan klanten vaak shoppen of onderhandelen met 3 leveranciers tegelijkertijd of ze reageren niet meer op marketingacties.
Deze klanten staan dan ook niet meer open voor jouw onderscheidend of meerwaardegevend advies. De keuze voor een bepaald soort leverancier lijkt al gemaakt. 
 
Deze situatie doet zich o.a. voor in de sector van consultancy, financiële dienstverlening, IT,  engineering, advertising, HR, veel groothandels, technische verkopers en adviseurs, …
 
Jouw uitdaging = hoe ga je om met: ‘niets doen, ‘we hebben dat niet nodig’, ‘ het is nog te vroeg’ of ‘we gaan het zelf doen’ ‘ we zijn al voorzien hoor’, ‘We gaan het toch niet doen’ ‘we verkiezen iemand met meer/minder ervaring’, ‘ik verkies toch blond/zwart/rood’.
==> Dit zijn signalen dat jouw prospect al een visie heeft ontwikkeld, een mening heeft gevormd. Dat is wat er gebeurt in concurrentiële /commodity – markten.
 
Daarom train ik en mentor verkopers, sales managers met 0 tot 40 jaar ervaring met  reële doorbraken in het afsluiten van deals en waarbij klanten sneller en diepgaander een aankoopbeslissing nemen. (closing rates stijgen met 300% en meer)
 
• Ontwerper van het Sales Training Programma: ‘Verkopen zonder over je product te praten’ – ‘Vendre sans parler de son produit’.
• Financiële en Expert Adviseurs +  Dienstensector (HR, Facility, IT, Engineering, Advertising, …)
• Research Solution Sales – Selling Scientific Solutions – Oplossingen voor het verkopen van innovaties.

Deze verkoopmethode zul je nergens anders vinden in de bestaande salesliteratuur. Voor veel topverkopers en topadviseurs zijn deze verkooptechnieken een goed bewaard geheim.

“Ik heb de indruk dat ik meer doorvraag aan de mensen waarom ze soms bang zijn om iets te veranderen en dat ik daardoor nog vlugger een groen licht krijg om door te gaan. Het is alsof je hierdoor een nog gevoeligere snaar raakt en ze dat met dank aanvaarden. Raar … Ik vond je uiteenzetting in elk geval verruimend! Waarvoor dank … Je gaat van mij een nog betere adviseur maken ( je weet ik hou niet zo van het woord verkoper) “- Saskia De Schampheleire

transformatie assepoester

 

 

 

 

 

Mentor & Coach
– Start it @KBC (www.startit.be)
– Student Entrepreneurship at Universiteit Gent : Durf Ondernemen = het UGent expertisecentrum voor student-ondernemerschap.

Programma’s

Verkopen in concurrentiële markten
Verkopen zonder over je product te praten: informatie op aanvraag. Dit programma kwam tot stand i.s.m een klant.
Verkopen van expertise, advies en diensten
Verkopen aan grote accounts

VIP – Coaching: Verkopen in competitieve markten en Verkopen van expertise en specialistische kennis

Advies: commercieel business plan, competitieve differentiatie, hoe kunnen we ons in 1 zin en 1 vraag  (heel korte pitch) onderscheiden,  presentatievaardigheden voor workshops en congressen, cold calling scenario’s.